Jak se JAPŮ zrodilo

S JAPŮ jsem začala při studiu na vysoké škole. Hledala jsem způsob, jak se zdravě najíst i ve škole. Chtěla jsem něco jiného než bagety v bufetu nebo mastné a přesolené jídlo v menze, navíc těch vegetariánských či dokonce veganských možností bylo hodně málo. Nenašla jsem produkt, který by splňoval mé představy o zdravém fastfoodovém jídle, tak jsem se rozhodla zjistit, zda je nás takových "náročných" více a odstartovala jsem JAPŮ (tou dobou ještě JAPŮ PAPŮ).

Pracovala jsem na JAPŮčku rok v improvizovaných podmínkách. Představte si ten paradox, vařila jsem vegetariánská jídla v řeznictví! Majitel řeznictví, kterého jsem oslovila jako asi 4. člověka při hledání kuchyně, mi vyšel vstříc a poskytl mi zázemí své výrobny. Byl to krásný, ale velice náročný rok.

Po ročním fungování, jsem se rozhodla projekt dát na chvilku spát. Nechtěla jsem už vařit v řeznictví, zároveň jsem potřebovala dotáhnout diplomku a připravit se na státnice. Po státnicích a obhájené diplomce jsem shodou okolností narazila na člověka s profi zázemím a domluvili jsme se na spolupráci. Znovu jsme oprášila mé recepty, pustila se do výroby již v profesionálních podmínkách a měla první obchodní zástupkyni. Začala jsem dodávat na přibližně 15 míst po Praze, hlavně do obchodů se zdravou výživou a farmářských obchodů, postupně začal i rozvoz do firem. Po půlroční spolupráci jsem se osamostatnila a přešla do jiného zázemí. Od té doby jde vše pomalu, ale jistě vpřed. V současné době máme výrobnu ve Štětí a zvažujeme ji opět přesunout zpět do Prahy a navázat nové spolupráce. 

JAPŮ SIA

Máme za sebou i první úspěchy - 28.5.2015 jsme vyhráli cenu poroty v soutěži Social Impact Award.

Těšte se s námi na to, co přijde dál :)

- Jani PŮ